Vacature: www.brabantvac.nl/vacature-brabant/bv-11880

Vacature: Parttime Sociaal Pedagogisch Werker voor Vast en Verder in Eindhoven

VACATURENR bv-11880 (07-03-2018)

Voor Vast en Verder te Eindhoven zoeken wij een enthousiaste

SOCIAAL PEDAGOGISCH WERKER

24-32 uur


Bedrijfsinformatie:
Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 120 landen. Vanuit haar christelijke motivatie verleent het Leger materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper”. Het Leger des Heils in Nederland is actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. De 5.500 professionals en 900 vrijwilligers van het Leger des Heils staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen. Voor meer informatie over de organisatie: www.legerdesheils.nl.

Afdelingsinformatie:
Vast en Verder is een 24-uurs voorziening in Eindhoven voor jongvolwassen tussen de 18 en 25 jaar oud. De deelnemers zijn meestal op diverse leefgebieden vast gelopen. Er is vaak sprake van een psychiatrische problematiek en / of een licht verstandelijke beperking. Afhankelijkheid van middelen komt geregeld voor. De deelnemers worden begeleid in het herstel van hun leven. Psychische gesteldheid, gezondheid, zingeving, financiën, relaties, werk en scholing, vrije tijd en middelenafhankelijkheid zijn o.a. de leefgebieden waar de persoonlijk begeleider met de deelnemer actief mee aan de slag gaat. Indien er sprake is van reclasseringstoezicht voor de deelnemer, werkt de persoonlijk begeleider hier nauw mee samen.

Functieomschrijving
Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden en ondersteunen van de deelnemers die bij Vast en Verder verblijven. Dit doe je volgens de herstelgerichte methodiek. In fases werk je samen met de deelnemers toe naar zelfstandigheid op de levensgebieden waar problemen zijn ontstaan. Je stimuleert hen vorm en inhoud te geven aan hun leerdoelen en leert hen verantwoordelijkheid dragen. Je inventarisaart samen met de deelnemer diens kwaliteiten en legt in het zorgplan de te behalen doelen vast. Je staat naast de deelnemer en weet indien nodig hulpbronnen in te schakelen.
Daarnaast lever je een bijdrage aan de opbouw en het onderhouden van samenwerkingsrelaties met externe partners, het mede ontwikkelen van je eigen team en het mede ontwikkelen van op de doelgroep toegesneden werkwijzen en het beschrijven daarvan.

Waarom wil jij bij Vast en Verder werken?
 • Zelfstandig werken met deze complexe doelgroep is voor jou meer dan een uitdaging;
 • Je hebt ook voor mogelijkheden en kansen en staat open voor verandering;
 • Reflecteren op je handelen vindt jij vanzelfsprekend;
 • Jij weet wanneer jij noodzakelijke hulpbronnen inschakelt;
 • Je kunt samenwerken met verschillende partijen en bent daarin de verbindende schakel;
 • Je bent in staat deelnemers te stimuleren en te activeren ondanks ondervonden weerstand.

Functie-eisen
 • Je hebt minimaal een afgeronde MMZ 4 / SPW 4 opleiding, of daarmee vergelijkbaar;
 • Je hebt aantoonbare ervaring en / of affiniteit met (soortgelijke) doelgroep;
 • Je hebt ervaring met (of de bereidheid tot het eigen maken van) de Herstelgerichte Methodiek;
 • Je bent helder en duidelijk in je rapportages en zorgplannen;
 • Je beschikt over een goed onderbouwde positieve christelijke levensovertuiging en je hebt de bereidheid de doelstelling van de Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg te onderschrijven.

Arbeidsvoorwaarden
De functie wordt ingeschaald in schaal 6 van de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening, afhankelijk van opleiding en werkervaring minimaal € 2.497- en maximaal € 3.553,- bruto op fulltime basis. We starten met een contract voor bepaalde tijd met de mogelijkheid tot verlening.

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema in de CAO WMD. Je krijgt de beschikking over een individueel keuzebudget en een loopbaanbudget. Het loopbaanbudget geeft je de mogelijkheid te investeren in duurzame inzetbaarheid, het individuele keuzebudget (o.a. 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering) kan worden naar behoefte ingezet in de vorm van tijd of geld.

Reageren:
Ben jij geïnteresseerd in de bovenomschreven functie? Solliciteer dan nu via onze website www.werkenbijhetlegerdesheils.nl.
Wij ontvangen je CV en motivatie, waarin je o.a. in gaat op de functie-eisen en jouw christelijke identiteit, graag voor donderdag 22 maart. De sollicitatiegesprekken zullen plaats vinden op woensdag 28 maart 2018. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.

Contactpersoon en informatie:
Linda Bijsterveld, afdelingshoofd
M 06 - 156 981 75

Solliciteren
Meer info  www.legerdesheils.nl