Vacature: www.brabantvac.nl/vacature-brabant/bv-11888

Vacature: Parttime Coordinator Dienstencentrum voor Leger des Heils in Limburg-Brabant

VACATURENR bv-11888 (12-03-2018)

Wij zoeken wij een enthousiaste

COÖRDINATOR DIENSTENCENTRUM
24 uur


Bedrijfsinformatie:
Het Leger des Heils is een christelijke organisatie en actief in meer dan 120 landen. Vanuit haar christelijke motivatie verleent het Leger materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper”. Het Leger des Heils in Nederland is actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. De 5.500 professionals en 900 vrijwilligers van het Leger des Heils staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen. Voor meer informatie over de organisatie: www.legerdesheils.nl.

Afdelingsinformatie:
Dak- en thuisloze mensen kunnen overdag terecht bij het dienstencentrum. Door de laagdrempeligheid van de dagopvang is het een vindplaats voor kwetsbare, zorg mijdende mensen. Bij het dienstencentrum hebben we verschillende praktische diensten voor dak- en thuisloze mensen. Ze kunnen er zomaar even binnenlopen om een krantje te lezen of een kop koffie te drinken af een maaltijd te gebruiken. Er is er een tweedehandse winkel, waar mensen voor een kleine bijdrage kleding kunnen krijgen. We leggen contact met de bezoekers en gaan samen in gesprek over wat er speelt in hun leven en of we ze mogelijk ergens mee kunnen helpen. We ondersteunen ze om weer deel te nemen aan het ‘gewone’ leven. Samen zoeken we naar een zinvolle dagbesteding die aansluit op de eigen kracht van de bezoeker. Het dienstencentrum wil een brug zijn naar andere vormen van hulpverlening. Bezoekers krijgen zo weer perspectief op een zelfstandig leven.

Functieomschrijving:
Als Coördinator in het dienstencentrum ben je heel praktisch bezig met het bieden van eerste levensbehoeften maar ook gericht op de mogelijkheden die bezoekers hebben en je daagt hen uit deze in te zetten.
Je bent in staat consequent om te gaan met afspraken rondom de bezoekers en kunt hen op een positieve, opbouwende manier aanspreken op hun gedrag, waarin je de eigenheid van de deelnemer respecteert. Je nodigt hen uit tot het nemen van eigen initiatief en verantwoordelijkheden aangaande een begeleidingsstraject, maar wanneer nodig ben je ook in staat een deelnemer bij de hand te nemen.

Functie eisen:
  • Een afgeronde opleiding HBO social work, HBO mwd of vergelijkbaar
  • Kennis van en kunnen signaleren van verslavingsproblematiek en psychiatrische ziektebeelden
  • Ervaring met groepswerk bij een complexe doelgroep
  • Ervaring met werken met vrijwilligers
  • Ervaring met Herstelgerichte Methodiek
  • Basiskennis van sociale systemen
  • Het kunnen onderschrijven van de doelstelling van het Leger des Heils Welzijns en Gezondheidszorg
  • Positieve Christelijke levensovertuiging

Wat kenmerkt voor de ideale kandidaat?
Onze ideale kandidaat is naast kundig ook enthousiast, vasthoudend en motiverend en moet geloof hebben in mensen en hun mogelijkheden.

Wij bieden:
Het Leger des Heils doet ertoe in deze samenleving. Jouw werk bij ons daarmee ook. Het is werk dat zowel professioneel als persoonlijk voldoening geeft.

Een arbeidscontract van 24 uur over 4 dagen verdeeld.
Op basis van kennis en ervaring wordt je ingeschaald volgens CAO WMD in schaal 8.
Daarnaast krijg je een eindejaarsuitkering van 8,3%, kun je deelnemen aan het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, ontvang je korting bij grote landelijke verzekeraar en zijn er meerdere mogelijkheden je secundaire arbeidsvoorwaarden pakket zelf vorm te geven.
In de eerste instantie wordt je een arbeidscontract voor 1 jaar aangeboden, met mogelijkheid tot verlenging.

Reageren:
Ben je geïnteresseerd in deze functie?
Solliciteer dan nu via onze website www.werkenbijhetlegerdesheils.nl.
We zien je sollicitatie met motivatie, waaronder een concrete uitleg van je christelijke levensovertuiging, samen met je curriculum vitae graag tegemoet op uiterlijk donderdag 22 maart 2018. De sollicitatiegesprekken zullen plaats vinden op vrijdag 30 maart.

Contactpersoon en informatie:
Bart de Heer afdelingshoofd Dienstencentrum
M 06 25765003
W www.legerdesheils.nl/limburg-brabant

Solliciteren
Meer info  www.legerdesheils.nl