Vacature: www.brabantvac.nl/vacature-brabant/bv-11889

Vacature: Parttime Taaltrainer Nederlands voor Bibliocenter in Weert

VACATURENR bv-11889 (12-03-2018)

Gewijzigde vacature: Taaltrainer Nederlands voor ca. 0,5 fte per week

Is taal echt jouw ding? Kun jij taalcursisten en –vrijwilligers begeleiden en stimuleren door hen maatwerk te bieden? Dan zijn we op zoek naar jou.

Lezen en schrijven is niet voor iedereen even gemakkelijk. Maar liefst 1 op de 9 volwassen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar heeft hier grote moeite mee. Dat zijn 1,3 miljoen mensen. Bibliocenter, met bibliotheken in Weert, Nederweert, Maasgouw en Leudal, zet sterk in op een leven lang leren. We bieden hulp bij het verbeteren van de taalvaardigheid met taalcursussen op maat. Als taaltrainer ben je samen met een collega het eerste aanspreekpunt voor iedereen met een taalvraag.

Wat ga je doen?
  • werving, intake en begeleiding van cursisten en taalvrijwilligers; je bepaalt het niveau en de hulpvraag van de cursist en organiseert intervisiebijeenkomsten voor de vrijwilligers
  • samenstellen van lesmateriaal
  • toetsen afnemen je geeft regelmatig zelf les
  • nieuwe taalgroepen en projecten starten om de taalvaardigheid te verbeteren

Wat vragen we?
We vinden het belangrijk om maatwerk te bieden en rekening te houden met het niveau van iedere cursist. Je hebt dan ook een flexibele, stimulerende houding. Je hebt oog voor de vrijwilligers en weet wat zij nodig hebben om hun werk als taalbegeleider goed uit te voeren. Ook heb je ervaring met diverse culturen.

  • afgeronde lerarenopleiding, PABO of NT2 certificaat of studerend hiervoor
  • kennis en affiniteit met het vakgebied NT2 en digitale vaardigheden
  • zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
  • op korte termijn beschikbaar voor 0,5 fte per week
  • in bezit van auto en rijbewijs

Wat bieden we?
Bibliocenter is een innovatieve bibliotheek.We leveren een bijdrage aan de maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid van burgers. Dat doen we met onze collectie, cursussen, lezingen en speekuren. Je maakt deel uit van een enthousiast team met zelfstandig werkende medewerkers voor wie collegialiteit vanzelfsprekend is. De CAO bibliotheken, salarisschaal 7 is van toepassing.
De aanstelling is voor een jaar met een proeftijd van een maand. Dit kan worden omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. Afhankelijk van opleiding en ervaring is een arbeidstoeslag mogelijk.

Interesse?
Word je enthousiast van deze vacature? Voor informatie bel je met Mart Willems (teamleider) of Toos Jenniskens (taaldocent) tel. 088-2432000.
Stuur je reactie vóór 3 april 2018 naar personeelszaken@bibliocenter.nl

E-mail  personeelszaken@bibliocenter.nl
Meer info  www.bibliocenter.nl