Vacature: www.brabantvac.nl/vacature-brabant/bv-12054

Vacature: (Parttime) Ervaringswerker voor Met ggz in Roermond

VACATURENR bv-12054 (08-05-2018)

Vacature: (Parttime) Ervaringswerker voor Met ggz in Roermond

Werkveld: Geestelijke gezondheidszorg
Soort vacature: Overige functies
Dienstverband: Bepaalde tijd (tijdelijk dienstverband)
Uren in de week: 24-36

Jij hebt al veel meegemaakt en overwonnen. Dat wil je inzetten zodat anderen de kracht vinden ook zichzelf te kunnen helpen. Om te kunnen herstellen. Jij weet wat naast professionaliteit nodig is om begeleiding succesvol te maken. Je herkent en erkent beleving en gevoelens van onze cliënten en merkt tijdig knelpunten op. Je kunt spiegelen en confronteren maar blijft altijd in contact. Herken jij je hierin? Solliciteer dan op onze vacature als:

ERVARINGSWERKER

24-36 uur per week


MET ggz is een van de grootste organisaties voor geestelijke gezondheidszorg in Limburg. Wij behandelen en begeleiden mensen van alle leeftijden met psychische problemen. Deze vacature betreft een functie als ervaringswerker bij MET ggz. We hebben plaats voor ervaringswerkers in Noord- en Midden Limburg en Zuid-Limburg.

Functieomschrijving
Wat zijn jouw taken?
De belangrijkste taken die je uit gaat voeren zijn:
  • vanuit (h)erkenning, reflectie, presentie en begrip ruimte creëren voor de cliënt en zijn of haar verhaal;
  • behartigen van de belangen van onze cliënten, zowel intern als extern en onze cliënten in staat stellen hun visie te verwoorden;
  • ondersteunen van onze cliënten in het ‘verwoorden´ van de vraag, klacht of wens. Hierbij zet je je eigen ervaring en kennis in;
  • ondersteunen van onze cliënten bij het individuele herstelproces. Hiervoor ga je in gesprek over herstel en empowerment;
  • ondersteunen van onze cliënten bij het ontwikkelen van een visie op het eigen (herstel)proces en het aanmoedigen van je cliënten om het eigen verhaal te vertellen en te onderzoeken;
  • een bijdrage leveren aan het team waarvoor je werkzaam bent. Hiervoor reflecteer je kritisch je eigen werkwijze en ontwikkel je de herstel ondersteunende zorg mee.
  • verzorgen van voorlichting rondom het thema herstel en ervaringsdeskundigheid en daaraan gerelateerde onderwerpen, individueel en in groepen;
  • initiëren en onderhouden van contacten met voor onze cliënt relevante externe organisaties en zijn informele steunsysteem.

Wij vragen
Wij zijn op zoek naar iemand die zich gemakkelijk aan cliënten en het herstelproces weet aan te passen. Daarbij vind je het fijn om te werken in een team en heb je een eigen en moderne visie op ervaringsdeskundigheid. Hiervoor gebruik je je eigen ervaringen, die je continu en systematisch in kaart brengt. Je bent in staat te reflecteren op je eigen proces en kunt dit omzetten in de voor de cliënt begrijpbare taal. Voor deze functie heb je ervaringskennis nodig, ondersteund door een mbo/hbo werk- en denkniveau, een relevante mbo/hbo opleiding (agogisch, gericht op of met ervaringsdeskundigheid) en enkele jaren relevante werkervaring. Daarnaast heb je kennis van herstelprocessen, Ben je in staat je ervaringen(en die van anderen) op deskundige wijzen in te zetten waarbij kwetsbaarheid en professionaliteit in balans is. Je hebt inzicht in en bent je bewust van de gevolgen van je eigen ontwrichtende omstandigheden en kunt dit vertalen naar ervaringskennis.

Dienstverband
Wij bieden je een afwisselende functie in een organisatie in beweging met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (conform CAO-GGZ) en mogelijkheden voor intervisie en bijscholing.

Werktijden
in overleg

Salaris
De functie is ingedeeld in functiegroep FWG 40 van de CAO-GGZ (maximaal € 2818 bruto per maand bij een volledig dienstverband). Het betreft vooralsnog een aanstelling voor bepaalde tijd, voor de duur van 1 jaar.

Aanvullende informatie
Interesse?
Solliciteer voor 28 mei via www.metggz.nl/ Voor nadere informatie of vragen kunt u terecht bij Richard Niessen via 06-11529658 of rniessen@metggz.nl. De functiebeschrijving is op te vragen bij de personeelsadministratie van MET ggz via personeelsadministratie@metggz.nl.

Deze vacature wordt zowel intern als extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Organisatie MET ggz
Sollicitatie link
Plaatsingsdatum 06/05/2018
Sluitingsdatum 28/05/2018

Kijk voor deze en vele andere vacatures in zorg en welzijn op www.zorgnetlimburg.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren